Pengikut

Selasa, 15 Mei 2012

Didikan Umno: Sekumpulan bekas tentera tayang punggung dihadapan kediaman AmbigaSekumpulan bekas tentera mengadakan 'senaman punggung' di depan kediaman Pengerusi bersama BERSIH, Datuk S Ambiga di Bukit Damansara pagi ini.

Ia disertai kira-kira 15 orang yang mengaku sebagai bekas tentera dari Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM).

Presiden PVTM, Mohd Ali Baharom berkata, senaman itu diadakan untuk menyampaikan bantahan terhadap Ambiga, yang dianggap mereka 'musuh negara yang cuba merosakkan nama negara'.

10 Mei lalu, satu protes burger anjuran Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (IKHLAS) turut diadakan di hadapan rumah Ambiga.

Senaman Tayang Punggung Bekas Tentera!
Justeru, acara senaman PVTM pagi ini adalah 'demonstrasi' kedua di hadapan rumah pengerusi bersama BERSIH itu dalam masa sebulan.

"Kami veteran tentera berhak buat bantahan terhadap musuh yang cuba merosakkan nama negara," kata Mohd Ali.

Pada 1 Mei lalu juga, PVTM bersama NGO Suara Anak Muda 1Malaysia dan Kelab Mahasiswa 1Malaysia turut membuat laporan polis di balai IPD Dang Wangi menuntut kerajaan mengambil tindakan terhadap Ambiga dan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana mengetuai himpunan BERSIH. -Malaysiakini

p/s: Tentu diantara kita malu dengan aksi sekumpulan bekas tentera ini... namum inilah hasil dari politik lucah yang selalu dimainkan oleh media... mungkin bagi mereka yang melakukan aksi ini ia adalah pekara biasa atau dikatakan satu senaman! Tapi takkan dah tak ada aksi lain nak bersenam didepan rumah orang? dan dari pekara biasa inilah maka akan lahir generasi muda yang akan beraksi seperti ini nanti!!! malulah sikit dengan anak-anak!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan