Pengikut

Ahad, 11 April 2010

PR Tidak Tumpang Glamor.. Tapi Lebih BAGUS!!!

Satu lagi cerita akhbar Pro BN yang bertajuk "Pakatan Pembangkang Menumpang Kejayaan BN" ... Betul ka PR menumpang Kejayaan BN... Bagi saya pentadbiran PR dinegeri-negeri dibawah PR adalah lebih baik... Malah Kerajaan Pusat ada mengambil contoh dari negeri-negeri dibawah PR, jgn buat tak tau pulak..


Merujuk laporan sebuah akhbar yang bertajuk Pakatan Pembangkang Menumpang Kejayaan BN. Pada pendapat saya memang benar PR menumpang kejayaan BN. Tetapi, kesinambungan pembangunan BN yang dibawa oleh PR lebih baik dari BN. Kerana pelbagai perubahan dasar kemajuan kerajaan Selangor( PR ) yang menguntungkan rakyat Selangor.


Motto Rakyat didahulukan jua, amat bersesuaian dengan pentadbiran kerajaan pimpinan PR di negari-negeri yang diperintah. Cuba lihat pemerintahan BN, kebanyakkanya menyusahkan rakyat sahaja.

Bagi saya, BN hanya menunjukkan hebat dari segi pertuturan/laungan sahaja apabila berlaku PRK ataupun PRU sahaja. Selepas PRK ataupun PRU, hanya tahi ayam sahaja yang tinggal. Janji-janji manis sudah bertukarmenjadi pahit yang ditelan oleh rakyat.

Mengapa masih memilih BN? Sedangkan tiada perubahan yang dilakukan oleh mereka ini. Mereka masih berlagak dan mendabik dada tanpa mengambil teguran rakyat seperti yang berlaku tsunami Pilihanraya Umum yang lalu.

Mereka tidak pernah mengambil pengajaran diatas kekalahan teruk mereka. Nafikanlah undi BN dan berikan kemenangan kepada calon PR yang lebih perihatin terhadap nasib Rakyat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan